کلینیک امید تهران: برای کاهش احتمال خطر ابتلاء به سرطان مری، میتوانید قدمهای زیر را بردارید:
• سیگار نکشید: اگر شما سیگار میکشید، با پزشک خود درباره روشهای مختلف ترک آن صحبت کنید. دارودرمانی، و مشاوره جهت کمک به ترک سیگار سودمند میباشد.
• مشروبات الکلی در حد اعتدال مصرف کنید، و البته بهتر است هرگز مصرف نکنید: اگر شما الکل مینوشید، نوشیدن آن را محدود کنید، در خانمها بیشتر از یک drink در روز و در مردان بیشتر از دو drink در روز مجاز نمی باشد.
• میوه و سبزی بیشتری مصرف کنید: میوهها و سبزیهای متنوع و رنگارنگ را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
• وزن خود را در محدوده وزن طبیعی و سلامت حفظ نمایید: اگر دچار اضافه وزن و یا چاقی هستید، با پزشک خود در مورد روشهایی که به شما جهت کاهش وزن کمک میکند، صحبت کنید. هدف شما در کاهش وزن، کاهش وزن آرام، تدریجی و پیوسته به میزان 1 کیلوگرم در هفته باشد.
فودازی شیمی درمانی رادیوتراپی پرتودرمانی آنکولوژی
کلینیک امید تهران: برای پیشگیری کردن از ابتلا به سرطان مثانه لازم است از کشیدن سیگار خودداری کرد، چون کشیدن سیگار عامل ایجاد کننده نیمی از سرطانهای مثانه میباشد.
افراد باید شغلهایی را انتخاب کنند که باعث تشدید یا به وجود آمدن سرطان مثانه نشود. به طور مثال کارگران صنایع لاستیک سازی و صنایع شیمیایی و نفت بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به سرطان مثانه میباشند.
1) مصرف مايعات به اندازهاي که بدن نياز دارد. گاهي انسان احساس تشنگي نميکند مانند همين روزهاي سرد که کمتر آب خورده ميشود. اين تشنه نبودن و کمتر آب خوردن موجب ميشود کليه آب بافتهاي ديگر بدن را جذب کند و اين خوب نيست و غلظت ادرار به مدت طولانيتر در مثانه بالا ميرود و احتمال ايجاد عفونت را افزايش ميدهد. پس مصرف مايعات در حد پنج تا شش ليوان در روز به صورت آب، چاي کمرنگ و ... بسيار مفيد خواهد بود.
2) مشخص شده حتي اگر همين الان فردي سيگار را ترک کند تا 15 سال از عوارض ناشي از آن در سيستم ادراري در امان نخواهد بود.
3) افرادي که در کارخانههاي دباغي و چرمسازي، لاستيکسازي، رنگسازي، چاپخانهها و نساجي کار ميکنند، بهتر است از ايمنسازي صحيح محيط و نيز شيوه انجام کار اطمينان حاصل کنند.
4) مصرف الکل، مواد حاوي کافئين (چاي پررنگ، قهوه و نوشابههاي گازدار) و قرار گرفتن در معرض سرما حجم مثانه را کم و تعداد دفعات ادرار را افزايش ميدهد. بنابراين از مصرف اين مواد بپرهيزيد و خود را از سرما مصون نگه داريد.
فودازی شیمی درمانی رادیوتراپی پرتودرمانی آنکولوژی
کلینیک امید تهران: ایجاد تغییراتی در زندگی روزانه، ممکن است احتمال خطر ابتلاء به سرطان پستان را در شما کاهش دهد. سعی کنید:
• از پزشک خود در مورد غربالگری سرطان پستان سوال کنید: با پزشک خود در این مورد که چه زمانی آزمایشات غربالگری سرطان پستان و آزمایشاتی از قبیل آزمایشات بالینی پستان و ماموگرام را شروع کنید، صحبت نمایید. با پزشک خود درباره فوائد و خطرات احتمالی غربالگری صحبت کنید. با کمک پزشک خود میتوانید تصمیم بگیرید که کدامیک از استراتژیهای غربالگری سرطان پستان مناسب شما میباشد.
• با پستانهای خود از طریق معاینه خودآزمایی آشنا و مانوس شوید: از پزشکتان بخواهید تا به شما نشان دهد که چگونه باید پستانهای خود را جهت بررسی وجود هر گونه توده یا سایر علامات غیرطبیعی در آنها، معاینه کنید. روش معاینه خودآزمایی پستان، نمیتواند از ابتلاء به سرطان پستان پیشگیری کند، اما ممکن است در زمینه بهتر فهمیدن تغییرات طبیعی و نرمالی که پستانهای شما متحمل میشوند و مشخص نمودن هرگونه علامت و نشانه غیرطبیعی در آنها به شما کمک کند.
• در صورت مصرف الکل، در حد اعتدال بنوشید و بهتر است هرگز از الکل استفاده نکنید: اگر تمایل به مصرف الکل دارید، مقدار الکلی که مینوشید را به کمتر از یک DRINK در روز محدود کنید.
• دربیشتر روزهای هفته ورزش کنید: هدفتان حداقل انجام ورزش به مدت 30 دقیقه در روز، آنهم در بیشتر روزهای هفته باشد. اگر این اواخر فعال نبودهاید، از پزشکتان بپرسید آیا برای شما مشکلی وجود ندارد که ورزش را به آرامی شروع نمایید.
• هورمونتراپی بعد از دوره یائسگی را محدود نمایید: ممکن است ترکیبات هورمون درمانی، احتمال خطر ابتلاء به سرطان پستان را افزایش دهد. با پزشک خود در مورد فواید و خطرات احتمالی هورمونتراپی صحبت کنید. بعضی از زنان، در طول دوران یائسگی خود متحمل علائم و نشانههایی میشوند که مایه زحمت و مخل آسایش آنها است و برای آنان، ممکن است افزایش احتمال خطر ابتلاء به سرطان پستان، به منظور تسکین علامات و نشانههای یائسگی، قابل قبول باشد. به منظور کاهش احتمال خطر سرطان پستان، از پایینترین مقدار و دوز هورمونتراپی که امکانپذیر میباشد، آنهم برای کوتاهترین زمان، استفاده کنید.
• وزن خود را در محدوده سلامتی حفظ نمایید: اگر وزن شما در محدوده سلامتی میباشد، سعی کنید آن را در همین محدوده حفظ نمایید. اگر نیاز به کاهش وزن دارید، از پزشک خود در مورد راه حلهای راهبردی مناسب ، جهت دستیابی به آن سوال کنید. مقدار کالری دریافتی روزانه خود را کاهش دهید و میزان فعالیت و ورزش روزانه را آرام آرام افزایش دهید.
• کاهش احتمال خطر ابتلا به سرطان پستان در زنانی که این احتمال در آنها بالا است: اگر پزشک، سابقه خانوادگی شما و سایر عوامل را ارزیابی کرده، و به این نتیجه رسیده که احتمال خطر ابتلاء به سرطان پستان در شما بالا است، گزینههایی برای کاهش این احتمال، شامل موارد زیر میباشد:
• داروهای پیشگیریکننده(کموپریونشن)( شیمیدرمانی پیشگیری): داروهای مسدودکننده استروژنی؛ ممکن است به کاهش احتمال خطر ابتلاء به سرطان پستان کمک کنند. گزینههای انتخابی شامل تاموکسیفن و رالوکسیفن(اویستا) میباشند. بازدارندههای آروماتاز نیز چنین نقشی را در زنانی که احتمال خطر ابتلاء در آنان بالا است، نشان میدهند.این داروها با خود خطر بروز یکسری عوارض و اثرات جانبی را به همراه دارند، بنابراین پزشکان آنها را برای زنانی اختصاص میدهند، که احتمال خطر ابتلاء به سرطان پستان در آنها بسیار بالا است.در مورد فواید و خطرات احتمالی، با پزشک خود صحبت نمایید.
• جراحیهای پیشگیریکننده: زنانی که احتمال خطر ابتلاء به سرطان پستان در آنها بسیار بالا میباشد، ممکن است این انتخاب را انجام دهند که پستانهای سالم آنها، توسط عمل جراحی برداشته شود(ماستکتومی پروفیلاکتیک). همچنین ممکن است جهت کاهش احتمال خطر ابتلاء به هر دو سرطان پستان و تخمدان، آنان بخواهند تخمدانهای سالمشان نیز برداشته شوند(اوفورکتومی پروفیلاکتیک).
فودازی شیمی درمانی رادیوتراپی پرتودرمانی آنکولوژی
کلینیک امید تهران: به طور کلی هیچ راهی پیشگیری از سرطان را تضمین نمی کند اما با انجام برخی کارها احتمال ابتلا کمتر می شود. مانند:
- سیگار نکشید: در صورتی که هیچ وقت سیگار نکشیده اید، مصرف آنرا شروع نکنید. با کودکانتان در مورد سیگار نکشیدن صحبت کنید و آنها را از خطر آن در ابتلا به سرطان آگاه سازید. از سنین کم در این مورد با فرزندانتان صحبت کنید تا آنها در برابر فشار های جامعه و چشم و هم چشمی های موجود واکنش مناسبی نشان دهند.
- سیگار کشیدن را ترک کنید: همین الآن سیگار کشیدن را متوقف کنید. حتی اگر سال ها سیگار می کشیده اید، ترک سیگار خطر ابتلا به سرطان ریه را کاهش می دهد. با پزشک خود در مورد راهکارهای ترک سیگار صحبت کنید. جایگزینی نیکوتین، داروها و گروه های حمایتی از جمله راهکارهای ترک سیگار هستند.
- از قرار گرفتن در معرض سیگار به طور ثانویه اجتناب کنید: در صورتی که همکار یا هم خانۀ شما سیگار می کشد، او را برای ترک سیگار ترغیب کنید. حداقل از وی بخواهید بیرون از محیط سیگار بکشد. از مناطقی که افراد در آن سیگار می کشند مانند برخی کافی شاپ ها و رستوران ها دوری کنید.
- سطح رادون خانه را بررسی کنید: سطح رادون منزل را اندازه گیری کنید به ویژه اگر در منطقه ای سکونت می کنید که بالا بودن سطح رادون محتمل است. سطوح بالای رادون در منزل قابل برطرف کردن است.
- از مواد سرطان زا(کارسینوژن ها) در محل کار دوری کنید: از تماس با مواد شیمیایی سمی دوری کنید. برای مثال در صورتی که باید از ماسک استفاده کنید از کارفرمای خود بخواهید آنرا برایتان تهیه کند.
- رژیم غذایی سرشار از میوه ها و سبزیجات داشته باشید: رژیمی غذایی سالمی با میوه ها و سبزی های متنوع داشته باشید. منابع غذایی ویتامین ها و مواد معدنی نسبت به مکمل ها بهتر هستند. از مصرف مکمل های ویتامینی با دوز بالا اجتناب کنید زیرا ممکن است مضر باشند. برای مثال در مطالعه ای به افراد سیگاری مکمل کاروتن داده شد تا احتمال ابتلا به سرطان ریه در آنها کاهش یابد اما نتایج مطالعه نشان داد که با مصرف این مکمل ها احتمال ابتلا افزایش می یابد.
- در بیشتر روزهای هفته ورزش کنید: در صورتی که به طور منظم ورزش نمی کنید بهتر است به تدریج شروع کنید.
فودازی شیمی درمانی رادیوتراپی پرتودرمانی آنکولوژی
کلینیک امید تهران: برای پیشگیری از سرطان روده راههای مختلفی وجود دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره میکنیم:
1- غربالگری: اگر سن شما 50 سال و بیشتر است، هر چند وقت یک بار تست غربالگری سرطان روده بزرگ را انجام دهید. بیشتر از 90 درصد افرادی که سرطان روده بزرگ دارند، 50 ساله و بزرگتر هستند و معمولا سن شایع برای ابتلا به سرطان روده بزرگ 64 سالگی می باشد. تحقیقات نشان می دهد که حدود یک نفر از هر 4 نفری که بالای سن 50 سالگی قرار دارند، پولیپ روده دارند (مراحل اولیه سرطان روده). درنتیجه انجام تست های غربالگری به طور منظم، نقش بسیار مهمی را در تشخیص اولیه سرطان روده بزرگ ایفا می کند.
برخی از تستهای غربالگری که میتواند در تشخیص سرطان موثر باشند، عبارتند از:
- آزمایش دیجیتال کولون (DRE) : تنها تومورهای بزرگ و قابل لمس را آشکار میکند.
- آزمایش وجود لخته خون در مدفوع: با یک پروب نوری (سیگموئیدوسکوپ) که از انتهای روده بزرگ وارد شده، هر گونه پولیپ یا موارد غیرعادی را شناسایی میکند.
- آزمایش خون : وجود برخی از انواع خاص پروتئینها در خون بیمار، علامت تومور است.
- پروکتوسکوپی : در این روش از طریق دستگاههای خاصی به صورت مستقیم داخل راست روده و قسمتهای تحتانی روده بزرگ مورد مشاهده قرار میگیرد. از طریق این روش نیمی از سرطان ها، قابل تشخیص هستند. در این روش ممکن است بیمار احساس فشار کند، اما دردی را احساس نخواهد کرد.
- کولونوسکوپی : از طریق این روش نیز با ابزارهای خاصی، مشاهده کلی روده بزرگ و راست روده ممکن میشود. در این حالت نیز فرد دردی را احساس نخواهد کرد.
- بیوپسی : در صورت وجود هر گونه توده در طول این قسمتها نیاز است که بخشی از توده برداشته شود تا در زیر میکروسکوپ از نظر وجود بافت یا سلول های سرطانی مورد بررسی قرار گیرد.
2- سابقه خانواگی: سابقه خانوادگی، نقش مهمی در ابتلا به انواع بیماری ها دارد. اگر در خانواده تان سابقه ابتلا به پولیپ و یا سرطان روده بزرگ وجود دارد، به پزشک بگویید و از او در مورد راههای پیشگیری از این سرطان سئوال کنید. انواع سرطان ها مانند سرطان معده، کبد و استخوان هم ممکن است با این بروز سرطان در ارتباط باشند.
3- مشاوره ژنتیک کنید: افرادی که ژن های جهش یافته مربوط به سرطان روده را به طور ارثی دارند، بیشتر احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را دارا می باشند. لذا باید مشاوره ژنتیک را در نظر بگیرید.
4- وزن خود را در حد متعادل نگه دارید: تحقیقات نشان می دهد که مردان چاق بیشتر از زنان چاق در معرض ابتلا به سرطان روده بزرگ قرار دارند. همچنین تحقیقات نشان می دهد که افراد با چاقی شکمی (چاقی سیبی شکل)، بیشتر از افراد با چاقی باسن (چاقی گلابی شکل) در معرض ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند.
5- الگوی تغذیه مناسب: یکی از دلایل اصلی ابتلا سرطان روده بزرگ، داشتن الگوی تغذیه و شیوه زندگی نادرست در طولانیمدت اعلام میشود. حتی در افرادی که برخی مواد مغذی را دریافت نمیکنند و دچار کمبود آن هستند و عادتها و رفتارهای غذایی غلطی دارند، احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ بیشتر میشود.
در برنامه غذایی، بیشتر از هر چیز دریافت فیبر غذایی که مهمترین منبع آن میوهها و سبزیهای سالم و تازه است، اهمیت دارد.
- در کسانی که میوه و سبزی کمی مصرف میکنند، احتمال بروز سرطان روده بزرگ (کلورکتوم) بسیار زیاد است. البته فیبر علاوه بر میوهها و سبزیها در غلات هم وجود دارد که از منابع غذایی خیلی از افراد جامعه محسوب میشود.
- مصرف غذاهایی که از دانه کامل غله؛ مثلا گندم کامل که سبوس آن گرفته نشده، بیشتر از غذایی که با گندم پوستگرفته تهیه شده، فیبر دارد. در میان نانها هم نانهای سنگک، بربری و تافتون، سبوس و فیبر بیشتری نسبت به لواش، باگت و فرانسوی دارد.
- مصرف زیاد خوراکیهای پرچرب با چربیهای اشباع، لبنیات پرچرب، بخصوص ماست و شیر پرچرب و گوشتهای پرچرب مخصوصا گوشت قرمز فرآوریشده هم برای سلامت روده مناسب نیست، و برابر آخرین اطلاعات موجود، نه خود گوشت قرمز بلکه گوشت قرمز فرآوریشده مثل سوسیس، کالباس، همبرگر و فرآوریهای صنعتی که از گوشت قرمز تهیه شده است، بیشترین رابطه را با ابتلا به این سرطان گوارشی دارند.
- مصرف بیش از حد غذاهای شور که باعث از دست دادن آب دستگاه گوارش میشود، میتواند با ابتلا به سرطان روده بزرگ ارتباط داشتهباشد.
- مصرف خوراکیهای کنسروی، با افزودنیهای شیمیایی، مقادیر فراوان خوراکیهای تخمیری بخصوص تخمیری صنعتی با ابتلا به این سرطان ارتباط دارند.
6- ورزش و فعالیت بدنی داشته باشید: تحقیقات نشان می دهد که ورزش کردن شانس ابتلا به سرطان روده بزرگ را به طور قابل توجهی کاهش می دهد.
7- سیگار نکشید: سیگار کشیدن یکی از عواملی است که شانس ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می دهد. مصرف تنباکو از طریق تنفس، عامل مهمی در بروز سرطان روده بزرگ می باشد. همچنین تنباکو عامل مهمی برای تحریک پولیپ روده و افزایش اندازه آن می باشد.
8- کمتر در معرض تابش اشعه قرار بگیرید: طبق تحقیقات هرچه کمتر در معرض اشعه قرار بگیرید، کمتر احتمال دارد که به سرطان روده بزرگ مبتلا شوید.
9- اگر شاهد علایم سرطان روده در خودتان هستید، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید: گاهی اوقات سرطان روده بزرگ علایمی ندارد، اگرچه در مراحل پیشرفته، علایمی مانند مدفوع خونی، دلدرد و کاهش وزن بدون دلیل دیده می شود.
فودازی شیمی درمانی رادیوتراپی پرتودرمانی آنکولوژی
کلینیک امید تهران: اگر چه انواع بسياري از سرطان ها با تغيير در نحوه زندگي و دوري از عوامل خطر قابل پيشگيري است اما راه و روش شناخته شده اي براي پيشگيري از اكثر موارد لوسمي وجود ندارد، چرا كه عامل خطر شناخته شدهاي را برايش مشخص نكرده اند.
درحال حاضر روش واحدی براي پيشگيري از اين بيماري شناخته نشده است.
افراد با قابليت وراثتي شناخته شده براي ابتلاء به لوسمي درتمام طول زندگي بايد تحت نظر پزشك باشند، خطر لوسمي دراين بيماران اگر چه بيش از جمعيت معمول جامعه است اما هنوز بسيار نادر است.
حدود20 درصد از موارد لوسمي حاد بزرگسالان با مصرف تنباكو در ارتباط است. سيگار خطر ابتلاء به لوسمي ميلوئيد حاد را در بالغين بالای60 سال دو برابر مي كند و ترك آن با توجه به اين كه عامل قابل كنترلي است، بهترين روش پيشگيري از لوسمي است.
توجه به توصیه های بهداشتی در مورد چگونگی تغذیه ومصرف هر چه بیشتر میوه جات و سبزیجات تازه و توجه به انجام فعالیتهای ورزشی وسلامت روان نیزاز اهمیت خاصی بر خوردار است.
فودازی شیمی درمانی رادیوتراپی پرتودرمانی آنکولوژی
کلینیک امید تهران: برای پیشگیری از سرطان تخمدان موارد زیر می تواند موثر باشد:
معاینات پزشکی: برای جلوگیری از ابتلا به سرطان تخمدان بهتر است معاینات پزشکی دوره ای را انجام دهید و با پزشکان مجرب در مورد روش های پیشگیری از سرطان که ممکن است برای شما موثر باشد، مشورت کنید.
قرص های جلوگیری از بارداری: مطالعات نشان می دهند که استفاده از قرص های ضد بارداری ممکن است سبب کاهش ابتلا به سرطان تخمدان شود. هر چه فردی به مدت بیشتری از این قرص ها استفاده کند امکان ابتلا کمتر خواهد بود. این کاهش ابتلا ممکن است برای مدتی طولانی پس از قطع این قرص ها ادامه یابد.
حاملگی و شیردهی: امکان ابتلا به سرطان تخمدان در زنانی که حداقل یک فرزند دارند نسبت به زنانی که فرزندی ندارند کمتر است. همچنین تحقیقات نشان داده است زنانی که به نوزاد خود شیر می دهند کمتر در معرض خطر ابتلا هستند .
بستن لوله ها یا خارج کردن رحم: مطالعات نشان می دهد زنانی که تحت عمل جراحی بستن لوله ها (عقیم سازی) یا خارج کردن رحم قرار گرفته اند، کمتر در معرض خطر سرطان تخمدان قرار دارند.
سابقه خانوادگی: زنی که مادر یا خواهر وی به سرطان تخمدان مبتلا شده اند، نسبت به سایرین بیشتر در معرض سرطان تخمدان است.
خارج کردن تخمدان ها به صورت احتیاطی و پیشگیری کننده: بعضی اوقات، زن هایی که سابقه خانوادگی قابل توجهی از سرطان تخمدان دارند تصمیم می گیرند تا تخمدان های خود را به صورت احتیاطی خارج کنند. با این حال، هنوز ثابت نشده که این عمل سبب گریز از خطر ابتلا به سرطان تخمدان شود و خارج کردن تخمدان ها خود می تواند منجر به اثرات ناخواسته شود. بحث دقیق در مورد سود و زیان های این روش، قبل از تصمیم گیری به انجام آن مهم است.
فودازی شیمی درمانی رادیوتراپی پرتودرمانی آنکولوژی
کلینیک سرطان فودازی
کلینیک امید تهران: پيشگيري از سرطان پروستات، يکي از بخشهاي مهم تحقيقات پزشکي است. اين تحقيقات درازمدت که در مقياس وسيعي انجام ميگيرند، چند روش پيشگيري از سرطان پروستات را ارايه کردهاند که در اين مطلب به آنها اشاره شده است. با اين حال توجه کنيد که هنوز تعدادي از قويترين عوامل خطرساز ابتلا به اين سرطان، خارج از کنترل هستند و ممکن است با رعايت نکات پيشگيري نيز نتوان بر آنها چيره شد.
شما می توانید خطر سرطان پروستات را کاهش دهید، اگر:
- اینکه شما می توانید با رژیم غذایی از سرطان پروستات پیشگیری کنید یا خیر هنوز به طور قطعی به اثبات نرسیده است. اما مصرف رژیم غذایی سالم با تنوعی از میوه و سبزیجات می تواند سلامت کلی شما را بهبود بخشد.
- از مصرف غذاهای پرچرب پرهیز کرده و بجای آن تنوع وسیعی از میوه، سبزیجات و غلات کامل داشته باشید.
- میوه و سبزیجات حاوی ویتامین و مواد مغذی فراوانی هستند که نقش مهمی در سلامت بدن دارد. یکی از مواد مغذی که ارتباط تنگاتنگی با پیشگیری از سرطان پروستات دارد، لیکوپن است که در گوجه خام و پخته، گريپفروت تو سرخ و هندوانه یافت می شود. گوجهفرنگي و محصولات ديگر آن مانند سس و ربگوجهفرنگي، در پيشگيري سرطان پروستات موثرند. ليکوپين که به عنوان يک آنتياکسيدان عمل کرده و با جلوگيري از آسيبديدگي DNA در هسته مرکزي سلولها، خطر ابتلا به سرطان را کاهش ميدهد.
- دانه سويا و انواع ديگر حبوبات داراي فيتواستروژن هستند، که نوعي ماده شيميايي نباتي مشابه هورمون استروژن در بدن انسان است. اين مواد شيميايي ميتوانند از بروز سرطان پروستات جلوگيري کنند. در حقيقت، يکي از دلايل ممکن براي کم بودن تعداد مردان مبتلا به سرطان پروستات در مردان خاور دور، استفاده فراوان از سويا است. محققان هنوز از چگونگي ايجاد اين تاثير فيتواستروژن اطمينان حاصل نکردهاند. امکان دارد که فيتواستروژن مقدار آندروژن- هورمون مردانهاي که موجب رشد سرطان پروستات ميشود- را کاهش ميدهد يا اينکه فيتواستروژن تنها متعادلکننده تاثيرات آندروژن است.
- بجای مکمل ها، غذاهای سالم را انتخاب نمایید. هیچ مطالعه ای نشان نداده است که مکمل ها در کاهش خطر سرطان پروستات نقش دارند. درحالی که تمرکز زیادی بر ویتامین ها و املاح از جمله ویتامین E و سلنیم برای کاهش خطر سرطان پروستات وجود دارد، مطالعات فایده ای برای مصرف مکمل ها جهت تأمین سطح کافی مواد مغذی در بدن پیدا نکرده اند. بجای مصرف مکمل، غذاهایی انتخاب کنید که غنی از ویتامین و املاح هستند تا سطح کافی از ویتامین ها در بدنتان حفظ شود.
- بیشتر روزهای هفته ورزش کنید. ورزش کردن سلامت کلی بدن را افزایش داده، به حفظ وزن مناسب کمک نموده و خلق و خوی شما را بهبود می بخشد. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد بروز سرطان پروستات در مردانی که بیشتر ورزش می کنند نسبت به آنهایی که بندرت ورزش کرده و یا فعالیتی ندارند، کمتر است.
سعی کنید بیشتر روزهای هفته را فعالیت کنید. اگر تا کنون ورزش نمی کرده اید، به آهستگی شروع کرده و مدت فعالیت خود را به تدریج افزایش دهید.
- وزن مناسبی داشته باشید. اگر وزن کنونی شما مناسب است، با داشتن فعالیت در بیشتر روزهای هفته آنرا حفظ کنید. اگر لازم است وزنتان کم شود، فعالیتتان را بیشتر کرده و میزان کالری دریافتی خود را کاهش دهید. از پزشک خود بخواهید تا در تنظیم برنامه کاهش وزن به شما کمک کند.
- با پزشک خود درباره افزایش خطر سرطان پروستات صحبت کنید. ممکن است مردان در معرض خطر بالای سرطان پروستات برای کاهش خطر در آنها نیازمند مصرف دارو یا سایر درمان ها باشند. برخی مطالعات پیشنهاد می کند مصرف مهار کننده های 5-آلفا ردوکتاز مثل فیناستراید و داتاستراید می تواند خطر کلی ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد. این داروها، برای کنترل بزرگ شدن غده پروستات و ریزش مو در مردان بکار می روند. با این حال برخی شواهد نشان می دهد در مردانی که این داروها را مصرف می کنند، خطر ابتلا به انواع پرخطر سرطان پروستات (با شدت بالا) بیشتر می شود. اگر درباره افزایش خطر پیشرفت سرطان پروستات نگران هستید با پزشک خود مشورت کنید.
- دانشمندان طي سالها تحقيق و مطالعه در زمينه تغذيه دريافتهاند که مصرف روزانه سلنيوم معدني يا ويتامين E و يا هردو، ميتواند از بروز سرطان پروستات جلوگيري کند. توجه داشته باشيد که استفاده از داروهاي گياهي يا مواد کمکغذايي بدون راهنمايي پزشک، به خصوص اگر شما از ترکيب داروهاي بدون نسخه يا تجويز شده و داروهاي گياهي استفاده کنيد ميتواند خطرآفرين باشد. قبل از مصرف هرگونه دارد، داروي گياهي يا مواد کمکغذايي با پزشک خود مشورت نماييد.
فودازی شیمی درمانی رادیوتراپی پرتودرمانی آنکولوژی
کلینیک سرطان فودازی
با توجه به اینکه علت اصلی ایجاد سرطان استخوان نا شناخته است بنظر می رسد نتوان از ابتلا به آن پیشگیری کرد ولی اجتناب از اشعه یونیزان و برخی مواد شیمیائی خاصی که در ایجاد تومر های استخوان موثر شناخته شده اند از ابتلا به سرطان استخوان جلو گیری می کند.