با سلام و عرض ادب، من اولین بار است که به کلینیک امید مراجعه می کنم، می خواهم بدانم برای حضور چه چیزهایی را باید با خود همراه داشته باشم؟
سرطان یک بیماری پیچیده است، و هر مورد آن با دیگری متفاوت است، از این روی برای کلینیک مهم است که در این موارد اطلاعات زیادی در مورد پرونده بیمار کسب کند. در برخی موارد، از شما خواسته می شود که فرم ها و یا هرگونه سوابق مربوط به آسیب شناسی، سوابق پزشکی یا کلیشه های رادیولوژی را در اولین قرار ملاقات خود به همراه داشته باشید. در موارد دیگر از شما خواسته می شود تا آن ها را پیشاپیش به کلینیک ارسال نمایید تا از زمان جلوتر باشید. شما ممکن است در اولین مراجعه فرم هایی مانند لیست داروهای مصرفی، فرم سابقه بیماری و یا پرسشنامه در مورد بیماری خود را دریافت کرده تا به پر کردن آن مبادرت نمایید. مطمین باشید که تکمیل آن ها برای دست یابی به بهترین روند درمانی بسیار کمک کننده و حتی لازم خواهد بود.
بنابراین مطمین شوید که موارد نام برده شده (کلیشه های رادیولوژی، فرم تاریخچه سلامتی بیمار و اسناد و مدارک مربوط به جراحی ها و درمان های پیشین و …) را به همراه دارید. در صورتی که افرادی شما را همراهی می نمایند می توانید به همراه خود کتاب، مجله و یا کامپیوتر همراه داشته باشید تا در زمان انتظار و ویزیت برای گذر زمان از آن استفاده نمایند.
با توجه به تعداد بیماران مراجعه کننده به کلینیک ممکن است فرا رسیدن زمان ویزیت شما به طول انجامد که لازم است وقت خود را برای آن برنامه ریزی نمایید. در زمان پذیرش کارت شناسایی، شماره پرونده و فرم های لازم را دریافت خواهید کرد که لازم است اطلاعاتی که از شما خواسته می شود به دقت پر نمایید و آن را امضا نمایید. تمامی اطلاعات مربوط به بیماران جزو اسرار پزشکی بوده و نزد کلینیک محفوظ خواهد ماند. در صورتی که برای اولین بار مراجعه می نمایید حداقل ۲ تا ۳ ساعت زمان را مد نظر داشته باشید و برای آن برنامه ریزی نمایید.
در روز ویزیت شما دکتر فودازی (متخصص آنکولوژی و رادیوتراپی) را ملاقات خواهید نمود که سوابق پزشکی و تاریخه سلامت شما را بررسی و اقدام به معاینه فیزیکی می نمایند و پاسخ گوی سوالات شما خواهند بود و در مورد گزینه های درمان راهنمای شما خواهند بود.
اولین قرار ملاقات شما برای نیازهای خاص پزشکی شما طراحی شده است و گاهی ممکن است برنامه ریزی برای دیدن بیش از یک پزشک نیاز باشد که در این مورد هم راهنمایی های لازم صورت خواهد گرفت.
۱- با توجه به اینکه در خانواده ی ما سابقه ی ابتلا به سرطان وجود ندارد پس من هم مبتلا نمی شوم؟
خیر تنها در ۵-۱۰ درصد افراد، سابقه ی ژنیکی و خانوادگی باعث بیماری سرطان می شود یعنی حدود ۹۰ درصد افراد ناشی از عوامل محیطی مثل سیگار، الکل،اضافه وزن و…. دچار سرطان می شوند.
آیا بستن سوتین عامل ایجاد سرطان پستان می باشد؟
خیر هیچ مدرک علمی این مساله را تایید نمی کند.
آیا امواج موبایل باعث ایجاد سرطان می شوند؟
خیر تا کنون هیچ گونه مستندات علمی این مساله را تایید نکرده اند.
آیا در سرطان سینه همیشه توده قابل لمس هست؟
خیر همیشه اینگونه نیست مخصوصا اگر توده در مراحل اولیه باشد بنابراین غربالگری به روشهای متفاوت با صلاحدید پزشک مهم می باشد.
آیا سرطان سینه فقط در خانمهای مسن و میانسال دیده می شود؟
خیر، ممکن است در خانمهای جوان نیز رخ بدهد.
آیا سرطان مسری می باشد؟
خیر این بیماری از شخصی به شخص دیگر قابل انتقال نیست.
چه روش درمانی برای درمان بیماری من بهتر است؟
تشخیص نوع درمان به فاکتورهای متفاوتی از جمله سن،اندازه ی توده ،مقدار پیشرفت بیماری و فاکتورهای متعدد دیگر دارد که همگی توسط پزشک معالج سنجیده شده و تصمیم نهایی توسط ایشان گرفته می شود.
احتمال عود یا بازگشت بیماری من چقدر است؟
هر چقدر بیماری در مراحل ابتدایی تشخیص داده شود و بلافاصله درمان شروع شود به همان مقدار شانس عود کاهش پیدا می کند.
چگونه متوجه بشوم که من سرطان دارم؟
تشخیص سرطان صرفا مختص به آزمایش و … نیست بلکه باید با توجه به سن و سابقه ی خانوادگی و فاکتورهای دیگر تحت نظر پزشک مورد بررسی قرار بگیرید تا در صورت امکان وقوع بیماری، سریعا شناسایی و ریشه کن شود.
مهمترین عامل ایجاد سرطان چیست؟
طبق آمار منتشر شده توسط انجمن سرطان آمریکا کم تحرکی و افزایش وزن و مصرف سیگار و تنباکو عامل حدود بیش از ۵۰ در صد کل سرطانها به شمار می آید.