تخمه کدو یکی از مغزهای پرخاصیت و مقوی است که مصرف آن برای تامین مواد معدنی بدن و پیشگیری از بسیاری از بیماری ها توصیه شده است.
تخمه کدو یکی از دانههای مورد علاقه بسیاری از افراد است که انواع مختلفی دارد و به دلیل فواید و طعم خوبی که دارد از محبوبیت زیادی برخوردار است. این تخمه خواص زیادی دارد از جمله: حاوی ویتامین E است که به بهبود سریع زخمها کمک میکند.
حاوی درصد بالایی از منیزیم و فسفر است که به تقویت استخوانها و محافظت در برابر پوکی استخوان کمک میکند.
یکی از منابع غذایی است که از طریق آن میتوانید فیبر بهدست آورید و عملکرد دستگاه گوارش را بهبود دهید.
این نوع از تخمه یکی از آجیلهایی است که به حفظ سلامت قلب کمک میکند، زیرا حاوی آنتی اکسیدان و روی است که برای کنترل فشار خون بالا مفید است.
حاوی مقادیر زیادی اسید فولیک است که یکی از بهترین اسیدهای مورد نیاز یک زن باردار به شمار میرود.
به تقویت تواناییهای ذهنی و افزایش چشمگیر تمرکز کمک میکند.
تخمه کدو به شما کمک میکند تا از خود در برابر سرطان محافظت کنید، زیرا از تقسیم سلولها که منجر به تومورهای سرطانی میشود جلوگیری میکند.
تخمه کدو دارای اسیدهای چرب اشباع نشده مانند امگا ۳ است که پوست را مرطوب نگه میدارد.
حدود ۲۸ گرم تخمه کدو شامل:
کالری ۱۵۱
فیبر ۱/۷ گرم
کربوهیدرات ۵ گرم
پروتئین ۷ گرم
چربی ۱۳ گرم (۶ گرم آن امگا ۶ است)
ویتامین کا ۱۸ درصد از نیاز روزانه بدن
فسفر - ۳۳ درصد از نیاز روزانه بدن
منیزیم - ۳۷ درصد از نیاز روزانه بدن
آهن - ۲۳ درصد از نیاز روزانه بدن
زینک - ۱۴ درصد از نیاز روزانه بدن
مس - ۱۹ درصد از نیاز روزانه بدن / روزنامه خراسان
کد خبر: 55217038
دو مطالعه بزرگ، تصویری واضح تر از جهش های ارثی خطر ابتلا به سرطان پستان برای زنان فاقد سابقه خانوادگی بیماری را نشان می دهند.
اگر چه آزمایش ژنتیکی در حال حاضر برای عموم مردم توصیه نمی شود، اما استفاده از آن رو به افزایش است و بسیاری از افراد این آزمایش را از طریق آزمایش های مستقیم به مصرف کنندگان انجام می دهند.
"ماری کلر کینگ" استاد دانشگاه واشنگتن گفت: کار جدید نشان می دهد خطر ناشی از برخی ژن ها بسیار زیاد است. اگر به همه زنان فرصتی داده شود كه یاد بگیرند قبل از تشخیص سرطان، جهش در برخی ژن ها دارند می توان زندگی آن ها را نجات داد.
انجمن سرطان آمریکا تخمین می زند که 276 هزار مورد جدید سرطان پستان در سال گذشته در ایالات متحده تشخیص داده شده است. کار جدید نشان می دهد که حداقل 13 هزار و 800 مورد از آن ها در زنان با جهش ژنی ارثی رخ می دهد که خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.
تا کنون آن چه در مورد خطر ارثی شناخته شده است، عمدتاً از مطالعات روی زنان با سابقه خانوادگی سرطان پستان یا شرایط غیرمعمول مانند ابتلا به آن در سنین پایین ناشی شده است. همچنین درباره جهش های خاص این ژن ها و این که هر کدام تا چه اندازه بر احتمال ابتلا به بیماری تأثیر می گذارد، کار کمی صورت گرفته است. مطالعات جدید برخی از این شکاف ها را پر کرده است.
یکی از آن ها توسط "فرگوس کوچ" یک آسیب شناس در کلینیک مایو هدایت می شد و شامل محققانی از مؤسسه ملی بهداشت بود که این مطالعه را با بنیاد تحقیقات سرطان پستان حمایت کردند.
محققان به دنبال هر نوع جهش در 12 ژن بودند که در بیش از 64 هزار زن با سرطان پستان مرتبط بوده است. تقریباً نیمی از آن ها با این بیماری و نیمی دیگر بدون آن نتایج حاصل از مطالعات در سراسر ایالات متحده از جمله برخی در گروه های اقلیت خاص مانند سیاه پوستان است.
آن ها جهش های دردسرآمیزی را در حدود 5 درصد از زنان مبتلا به این بیماری و در 63/1 درصد از گروه مقایسه مشاهده كردند.
"كوچ" گفت: اكنون فهمیدیم كه 2 درصد از زنانی كه در ایالات متحده قدم می زنند ممكن است در این ژن ها جهش داشته باشند.
از نظر شانس داشتن جهش به طور کلی بین گروه های نژادی هیچ تفاوتی وجود نداشت، اما جهش های خاص در گروه های خاص بیشتر بود. به عنوان مثال، زنان سیاه پوست بیشتر به سرطان ها مبتلا می شوند.
این مطالعه همچنین نشان داد که وجود جهش در ژن BRCA1 خطر ابتلا به سرطان پستان را تقریباً 8 برابر و در ژن BRCA2 بیش از 5 برابر افزایش می دهد.
فعالیت بدنی منظم، کنترل وزن و تغذیه سالم عوامل مهم پیشگیری از ابتلا به سرطان محسوب میشود.
شهاب مستوفی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: افراد برای پیشگیری از سرطان باید فعالیت بدنی منظم، کنترل وزن و تغذیه سالم داشته باشند و خود را در برابر عفونتها محافظت کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز افزود: محافظت ازپوست، رعایت اصول ایمنی در منزل و محیط کار و مراجعه ی منظم به پزشک از جمله راههای پیشگیری از ابتلا به سرطان است.
مستوفی با اشاره به این که افراد باید هر هفته ۳ مرتبه و هر بار ۳۰ تا ۴۵ دقیقه ورزش کنند به نحوی که ضربان قلب آنها افزایش یابد گفت: افزایش وزن در بزرگسالی با افزایش خطر سرطان مرتبط است.
او افزود: استفاده از غذای کم چرب، مصرف پنج وعده سبزی و میوه در روز، پرهیز از مصرف فست فودها، کاهش مصرف نمک و شکر منجر به ایمنی در مقابل بیماری سرطان خواهد شد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: افراد باید در صورت تماس طولانی مدت با تابش آفتاب از کرم ضدآفتاب، کلاه آفتابگیر، عینک آفتابی استفاده کنند.
مستوفی افزود: افراد برای جلوگیری از سرطان باید تا آن جا که میتوانند از تنش و اضطراب پرهیز کنند؛ زیرا اضطراب، سیستم دفاعی بدن را ضعیف میکند.
او گفت: بهتر است مردم آلایندههای سرطان زا را بشناسند و از خود محافظت کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز در پایان گفت: حتی توصیه میشود کسانی که سیگاری نیستند هم از نشستن در جاهایی که افراد دیگر سیگار میکشند، خودداری کنند.
دانشمندان هشدار دادهاند که نوشیدن قهوه یا چای در لیوانهای کاغذی افراد را به میزان قابل توجهی در معرض سرطان قرار میدهد.
به گزارش دیلیمیل، دانشمندان هشدار دادهاند که نوشیدن قهوه یا چای در لیوانهای کاغذی افراد را در معرض بلع هزاران ریز پلاستیک قرار میدهد.
یک مطالعه جدید نشان داد که یک نوشیدنی گرم در لیوانهای کاغذی میتواند در عرض چند دقیقه با ذرات پلاستیکی کوچک آلوده شود.
در این مطالعه، محققان آب داغ را در فنجانهای کاغذی ۱۰۰ میلی لیتری ریختند و آنها را به مدت ۱۵ دقیقه باقی گذاشتند؛ هنگامی که محققان آب گرم را زیر میکروسکوپ قوی بررسی کردند، به طور متوسط ۲۵۰۰۰ میکروپلاستیک را در هر فنجان پیدا کردند.
سودا گوئل، نویسنده اصلی تحقیق از انستیتوی هند گفت: «یک فرد معمولی که روزانه سه فنجان چای یا قهوه در یک لیوان کاغذی مینوشد، ۷۵ هزار ذره ریز پلاستیک را که با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیستند، میبلعد».
وی ادمه داد: با گذشت زمان و استفاده مدوام از ظروف یکبار مصرف نظیر لیوان پیامدهای سلامتی آنها برای افراد میتواند جدی باشد؛ نگرانی فزایندهای در مورد ریزپلاستیکهای موجود در بسته بندی مواد غذایی وجود دارد، اما شواهد کمی در مورد تأثیر آن بر سلامت انسان منتشر شده است.
------------------------------------------------
------------------------------------------------
آدرس : تهران-بزرگراه چمران جنوب نرسیده به باقرخان-نبش شمالی خیابان کاج-کلینیک امید تهران-پلاک ۳۶
تلفن : ۶۶۵۶۳۲۱۶
فکس : ۶۶۱۲۶۷۳۹
آدرس اینستاگرام: https://www.instagram.com/Dr_foudazi
آدرس تلگرام: t.me/Dr_foudazi
ویتامین D در دسته پروهورمون ها قرار دارد که علاوه بر تحریم باعث آزاد سازی نوعی هورمون استروئیدی ضروری می شود که با نام کالسیتریول شناخته می شود. تحقیقات انجام شده نشان دهنده رابطه نزدیک کالسیتریول و کاهش خطر ابتلا به سرطان است.
ویتامین D را معمولا بعنوان ویتامین آفتاب می شناسند، زیرا اصولا می توان با قرارگیری در معرض اشعه فرابنفش-B خورشید این ویتامین را جذب کرد.
افرادی که در مناطق آب و هوایی سردتر و نزدیک به مناطق شمالی زندگی می کنند، نسبت به افراد مستقر در مناطق جنوبی بیشتر در معرض ابتلا به سرطان قرار دارند. زیرا افراد نزدیک به خط مرکزی زمین در طول زندگی بیشتر در معرض نور آفتاب قرار دارند.
مطالعاتی که روی موش ها انجام شده نشان می دهد که رشد سلول های سرطانی با وجود استفاده از ویتامین D کاهش می یابد. فعالیت های مختلف مانند مرگ سلولی یا سلول های سرطانی، کاهش گسترش تومور در رگ های خونی و افزایش تشخیص سلولی در سلول های سرطانی همگی در نتیجه استفاده از ویتامین D مشاهده شده اند.
سلول های سرطانی تشخیص داده شده نسبت به سلول های شناسایی نشده از میزان رشد و تکثیر کمتری برخورداند. وجود ویتامین D همچنین باعث جلوگیری از توسعه این سلول های سرطانی می گردد.
نقش ویتامین D در جلوگیری از پیشروی سرطان سینه
سرطان سینه طی چند دهه اخیر بعنوان دومین عامل مرگ زنان در جهان شناخته شده است. طبق مطالعات انجام شده، رژیم غذایی نقش بسزایی در کاهش این سرطان ایفا می کند. غذاهای سرشار از ویتامین D و فیبر باعث مقابله بدن با سرطان سینه می شوند.
ویتامین D باعث ترشح هورمون کالیستریول-استروئید می شود. کالسیتریول نقش مهمی در رشد سرطان در بدن ایفا می کند. این هورمون دارای ویژگی هایی نظیر ممانعت از رشد سلول سرطانی، تشخیص سلول و فعالیت های ضدالتهابی در بدن است.
بنابراین میزان مناسب این ویتامین در بدن باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه می شود.هرچند عواملی نظیر سبک زندگی ناسالم، نداشتن فعالیت جسمی، استفاده از سیگار، افزایش وزن و زندگی در آب و هوای سرد باعث کاهش مقدار تولید کالسیترول می گردد.
ویتامین D را می توان بصورت طبیعی از موادی مانند ماهی و شیر بدست آورد. هرچند استفاده از آمپول این ویتامین بهترین راه برای جذب آن است. سطوح زیر 20ng در هر میلی متر از این ویتامین، نشان دهنده کمبود آن است. استفاده از شکل فعال شده این ویتامین، یعنی هیدروکسی ویتامین دی 1.25 مانع از فعالیت های پیشگیرانه می گردد. بعلاوه با تحریک تمایزسازی، باعث محدود شدن رشد سلول های سرطانی در سینه می گردد. سلول های سالم در سینه با همکاری ویتامین دی مانع از رشد سلول های سرطانی می شوند.
در مطالعه ای مشخص شد که خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان یائسه ای که دارای سطح ویتامین D قابل قبولی هستند، به مراتب کمتر است. افزایش سطح استروژن در بدن سبب بالارفتن ابتلا به این نوع سرطان می شود که می توان این مساله را با دریافت میزان مشخصی از ویتامین D کنترل نمود.
ویتامینD تاثیر خوبی بروی تشخیص سلول های سرطانی در روده بزرگ داشته است. در سال های اخیر تحقیقات زیادی در این باره انجام شده و مشخص شده که ویتامین D مانع از رشد سلول های سرطانی در روده می شود.
باید توجه داشت که قرارگیری در معرض نور آفتاب برای دریافت ویتامین D باعث تحریک سرطان پوست مانند سرطان های ملانوما و و غیرملانوما می گردد. از نظر کارشناسان استفاده از غذاهای حاوی ویتامین دی، بهترین راه برای جذب این ویتامین می باشد.
محققان دریافتند با انجام یک آزمایش ساده و ارزان قیمت میتوان افرادی را که در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند، شناسایی کرده و با درمان مناسب و زودهنگام، شانس درمان را افزایش داد. این روش در دوران پاندمی کووید ۱۹ که بیمارستانها حجم کار بالایی دارند، بسیار کارگشا است.
در این تحقیقات در یک دوره شش ماهه، ۳۸۹۰ بیمار که دارای علایمی مانند دل درد، کاهش وزن غیرطبیعی یا کمخونی بودند، یک بار آزمایش ایمونوشیمیایی مدفوع (FIT) را انجام دادند.
این آزمایش امکان تشخیص وجود خون در مدفوع را فراهم میکند. از بین این افراد، در مدفوع ۶۱۸ نفر خون یافت شد که ۴۳ نفر از آنها ظرف ۱۲ ماه بعد به سرطان روده بزرگ مبتلا شدند.
به گفته محققان دانشگاه اکستر واقع در انگلیس، این آزمایش ساده و ارزان قیمت با دقت بسیار بالایی قادر است افراد در معرض ریسک ابتلا به سرطان روده بزرگ را تشخیص دهد و در دوران پاندمی کووید ۱۹ که بیمارستانها دارای حجم کار بالایی هستند، یک ابزار بسیار مفید برای غربالگری افراد محسوب میشود.
روده بزرگ آخرین بخش از سیستم گوارشی است. در این بخش از روده، آب و نمک ضایعات غذا خارج میشوند و ضایعات آماده دفع میشوند.
سرطان روده بزرگ از رشد غیرقابل کنترل سلولها ناشی میشود. معمولا اولین مرحله سرطان روده بزرگ، ایجاد تومورهای کوچک به نام پولیپهای آدنوماتوز است که در دیواره داخلی روده بزرگ تشکیل میشوند.
ممکن است این پولیپها به سرطان بدخیم تبدیل شوند. سلولهای سرطانی میتوانند از طریق سیستم گردش خون و لنف در سراسر بدن گسترش یابند و سبب متاستاز شوند.
مراحل اولیه سرطان معمولا بدون علامت است؛ بنابراین غربالگری هر ۶ ماه یک بار توصیه میشود.
تغییر در اجابت مزاج و اسهال یا یبوست مداوم، احساس عدم تخلیه کامل مدفوع، نازک شدن قطر مدفوع، مشاهده خون در مدفوع، سندرم روده تحریک پذیر، شکم درد و نفخ مداوم، خستگی مزمن، کاهش اشتها، کم خونی، احساس درد در ناحیه شکم و کاهش وزن از مهمترین علایم هشدار بیماری هستند.
آزمایش خون و مدفوع رایجترین روشهای تشخیصی هستند. در صورت مشاهده علائم بیماری، برای تشخیص نهایی از کولونوسکوپی و نمونه برداری استفاده میشود.
افرادی که در خانواده خود سابقه بیماری روده یا انواع سرطان را دارند، بیشتر در معرض خطر هستند.
عوامل متعددی از جمله عدم تحرک، سیگار و مصرف بیش از اندازه گوشت قرمز، در افزایش احتمال بروز سرطان کولورکتال (روده بزرگ) نقش دارد.
میوه و سبزیجاتی مانند انار، انگور، گلابی، قارچ، عدس، سویا و نخود سبز حاوی ترکیباتی هستند که میتوانند باعث جلوگیری از التهاب و بیماریهای روده شوند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه British Journal of Cancer منتشر شده است.
------------------------------------------------
------------------------------------------------
آدرس : تهران-بزرگراه چمران جنوب نرسیده به باقرخان-نبش شمالی خیابان کاج-کلینیک امید تهران-پلاک ۳۶
تلفن : ۶۶۵۶۳۲۱۶
فکس : ۶۶۱۲۶۷۳۹
آدرس اینستاگرام: https://www.instagram.com/Dr_foudazi
آدرس تلگرام: t.me/Dr_foudazi
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، ضمن تاکید بر قابل پیشگیری بودن بیش از یک سوم سرطان ها، به معرفی شایع ترین سرطان ها در کشور پرداخت.
علیرضا دلاوری، از سرطانها به عنوان یکی از مهمترین بیماریهای غیر واگیر در قرن حاضر نام برد و گفت: در حال حاضر، سرطان پس از بیماریهای قلبی و عروقی دومین عامل مرگ در کشورهای توسعه یافته و سومین عامل مرگ در کشورهای کمتر توسعه یافته است.
وی افزود: به طور کلی سرطان در جهان ۱۲ درصد مرگها و در ایران ۱۰ درصد مرگ و میرها را به خود اختصاص میدهند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، تاکید کرد: با افزایش امید به زندگی و افزایش جمعیت سالمندی در کشور انتظار میرود موارد بروز سرطان در دهه آینده به دو برابر وضعیت فعلی افزایش یابد.
وی افزود: تا سال ۲۰۳۰ میلادی بروز سرطان در جهان دو برابر خواهد شد و از ۱۴ میلیون نفر ابتلای سالیانه به ۲۷ میلیون نفر خواهد رسید.
دلاوری گفت: بیش از ۷۰ درصد موارد افزایش بروز و مرگ و میر ناشی از سرطانها در کشورهای در حالتوسعه رخ میدهد که ایران نیز در زمره این کشورها است.
وی با عنوان این مطلب که سالیانه در کشور بیش از ۹۰ هزار نفر دچار سرطان میشوند، افزود: آنچه مسلم است اینکه بیش از یک سوم موارد سرطانها قابل پیشگیری و یک سوم دیگر به شرط تشخیص زودهنگام، درمانپذیر است.
دلاوری با عنوان این مطلب که برنامهریزی برای کنترل و پیشگیری از سرطان یک ضرورت بهداشتی است، به مهمترین عوامل خطرساز قابل پیشگیری از سرطان اشاره کرد و گفت: عوامل خطرساز مربوط به سبک زندگی شامل چاقی، افزایش وزن، رژیم غذایی نادرست، مصرف زیاد نمک و گوشت قرمز و چربی و مصرف کم میوه و سبزیها، کمتحرکی، استعمال سیگار و الکل، است.
وی، سرطانهای شایع در ایران را به ترتیب سرطان پوست، پستان و معده دانست و افزود: در مردان به ترتیب شامل سرطانهای پوست، معده و پروستات و در زنان، سرطانهای پستان، پوست و کولون است.
------------------------------------------------
------------------------------------------------
آدرس : تهران-بزرگراه چمران جنوب نرسیده به باقرخان-نبش شمالی خیابان کاج-کلینیک امید تهران-پلاک ۳۶
تلفن : ۶۶۵۶۳۲۱۶
فکس : ۶۶۱۲۶۷۳۹
آدرس اینستاگرام: https://www.instagram.com/Dr_foudazi
آدرس تلگرام: t.me/Dr_foudazi
مواد پلاستیکی را از خودتان دور کنید
مواد پلاستیکی را از خودتان دور کنید
سرطان پروستات یکی از شایع ترین سرطان ها در مردان به شمار می رود. یافته های جدید محققان نشان می دهد که نوعی مواد شیمیایی موجود در مواد پلاستکی احتمال ابتبا به سرطان پروستات را در مردان افزایش می دهد.
به گزارش بهداشت نیوز، ماده شیمیایی «بیسفنول A» یکی از معمول ترین بلوک های سازنده رزین ها و انواعی از پلاستیک هاست که در بررسی های اخیر به عنوان عامل پرخطری برای بروز سرطان پروستات شناخته شده است. محققان اورولوژی و فیزیولوژی کالج پزشکی دانشگاه ایلینویز در شیکاگو در سال 2006 برای اولین بار ردپایی از ارتباط میان دوز پایین BPA در طول مراحل رشد موش ها و ایجاد سرطان پروستات در آنها پیدا کردند.
به گزارش سیناپرس به نقل از express، سلول های اپیتلیال انسان هم در مقابل این ماده شمیایی همین واکنش مشابه را نشان می دهد. تحقیقات حکایت از آن دارد که حتی مقادیر اندکی از ماده BPA می تواند تغییرات جزئی را در سلول ها ایجاد کنند که پیامدهای خطرناکی را به دنبال خواهد داشت.
درواقع، واکنش سلول ها به این ماده شیمیایی مانند نوع واکنش آنها به هورمون استروژن است و حتی واکنش شدیدتری هم از خود نشان می دهند. مطالعات زیادی نشان داده اند که ماده BPA با گیرنده های استروژنی در بدن تعامل کرده و می تواند مسیرهای ارسال سیگنال را تنظیم یا تعدیل کند.
درواقع، BPA نوعی استروژن ضعیف در بدن محسوب می شود و اختلال هورمونی را ایجاد می کند؛ مانند هزاران نوع ماده شیمیایی که در مواد پلاستیکی وجود دارند. اختلالات هورمونی با مسدود کردن عملکردها یا تقلید از آنها که اغلب تعادل هورمونی بدن را از بین می برند، در بدن واکنش نشان می دهند.
به گزارش سیناپرس، ماده BPA در بروز اختلالات غدد درون ریز مانند ناباروری زنان و مردان، سندروم پلی کیستیک و تومورهای وابسته به هورمون مانند سرطان های سینه و پروستات و برخی اختلالات متابولیک نقش مهمی ایفا می کند.
عوامل محیطی را جدی بگیرید
البته عوامل محیطی هم نقش مؤثری در ابتلا به سرطان پروستات دارند اما هنوز این عوامل به درستی مشخص نشده اند اما محققان عوامل پرخطر محیطی شامل عادات غذایی، شغل و شیفت های کاری با مورد بررسی قرار داده اند. مصرف غذاهای سرخ کرده و ترشی سبزیجات، نوشیدن غیرمعمول چای سبز و شیفت های کاری شب عوامل مستعدکننده ابتلا به سرطان پروستات هستند.
این مطالعات روی تأثیر ماده شیمیایی BPA بیانگر آن نیست که تنها قرار گرفتن در معرض آن می تواند باعث ایجاد سرطان پروستات شود، بلکه محققان بر این باورند که قرار گرفتن در مواجهه با این ماده به طور روزانه و تجمع آن در بدن در کنار اثر هم افزایی تجمع این مواد شیمیایی سمی در بدن برای سلامتی خطرناک بوده و با سمی کردن سلول های بدن انسان به ویژه کبد می تواند به DNA آسیب وارد کند.
علاوه بر BPA، ماده شیمیایی BPS (بیسفونل S) هم به همان اندازه می تواند خطرناک ابشد. مصرف BPS در حال حاضر در انگلیس و برخی دیگر از کشورها ممنوع است و سوئیس نخستین کشوری بود که استفاده از این دو ماده را ممنوع اعلام کرد.
روده انسان از آنچه تصور میشود پیچیدهتر است و تأثیر زیادی بر سلامت کل بدن دارد. روده سالم به داشتن سیستم ایمنی قوی، سلامت قلب، سلامت مغز، بهبود خلق و خو، خواب درست، جلوگیری از ابتلا به برخی سرطانها و هضم موثر کمک کند. در این گزارش ۷ نشانه می خوانیم که نشان میدهد این اندام به توجه بیشتری نیاز دارند.
۱. ریزش مو
اگرچه ریزش مو به طور روزمره طبیعی است اما ریزش بیش از حد مو و ظاهر شدن لکههای طاسی بسیار هشدار دهنده است. ریزش مو اغلب با استرس همراه است. متخصصان پزشکی دریافتهاند که فراتر از استرس، روده ممکن است مسئول ریزش موها باشد. به این دلیل که این ارگان وظیفه تولید ویتامین B۷ یا بیوتین را دارد که از ریزش مو و بیماریهای پوستی جلوگیری میکند.
۲. نوسان وزن
اگر شما از آن دسته افرادی هستید که مدام با وزن خود دست و پنجه نرم میکنید و رژیمهای متعدد را آزمایش کردهاید، ممکن است لازم باشد بدن خود را دوباره مورد بررسی قرار دهید. یکی از دلایل افزایش و کاهش وزن که مردم واقعاً جدی نمیگیرند، سلامت روده است. رودهای که به درستی کار نکند، نه تنها نمیتواند مواد مغذی مورد نیاز بدن را جذب کند، بلکه منجر به کمبود مواد مغذی و عدم توانایی در تنظیم قند خون و چربی میشود.
۳. هضم نکردن غذا
دستگاه گوارش وظیفه تجزیه غذا و دفع سموم از بد را دارد؛ هنگامی که روده ما بیمار است، بدن نمیتواند سموم را به درستی از بین ببرد و باعث میشود که نسبت به غذاهای خاص واکنش نشان دهیم.
۴. ولع خوردن برخی غذاها
رودهای که قادر به پردازش غذا نباشد، میتواند عدم تعادل ایجاد کند و همین عامل باعث افزایش ولع مصرف در گروه غذایی ناسالم از قندها و چربیها شود.
۵. اختلال خواب
برای اینکه بتوانیم خوب بخوابیم، به هورمونی به نام سروتونین نیاز داریم. سروتونین، همچنین به عنوان هورمون حس خوب شناخته میشود. بدون عملکرد مناسب روده که مسئولیت تولید بخش زیادی از این هورمون را دارد، ممکن است برای خوابیدن دچار مشکل شویم.
۶. بروز مشکلات پوستی
روده ما اولین خط دفاعی در هنگام مبارزه با بیماریها در بدن است. آنزیمهای معده و اسید نه تنها غذای ما را تجزیه بلکه برای جلوگیری از بروز عفونت، آن را تمیز و استریل میکنند. وقتی روده شما به شکلی که باید عمل نمیکند، قادر به پردازش صحیح غذایی که میخورید، نیست؛ روندی که میتواند منجر به بیماریهای پوستی مانند اگزما و سایر تحریکات پوستی شود.
۷. مشکلات گوارشی
با توجه به این واقعیت که یک روده ناسالم قادر به پردازش صحیح غذا نیست، ممکن است به طور مداوم و با حس ناراحتی معده به دستشویی برویم. به غیر از اسهال، علائم دیگری مانند نفخ و گاز یا دل درد و یبوست میتواند نشانه عدم سلامت رودهها باشد.
------------------------------------------------
------------------------------------------------
آدرس : تهران-بزرگراه چمران جنوب نرسیده به باقرخان-نبش شمالی خیابان کاج-کلینیک امید تهران-پلاک ۳۶
تلفن : ۶۶۵۶۳۲۱۶
فکس : ۶۶۱۲۶۷۳۹
آدرس اینستاگرام: https://www.instagram.com/Dr_foudazi
آدرس تلگرام: t.me/Dr_foudazi
سرطان معده به شرایطی گفته میشود که سلولهای سرطان روی پوشش داخلی معده ایجاد شده باشد.
بسیاری از ما در زندگی بارها دچار معده درد میشویم؛ اما برای اینکه بدانیم دچار سرطان معده شدهایم یا نه، باید بهدنبال چه علایمی بگردیم؟
احساس نفخ، سوزش سر دل، حالت تهوع و احساس ناخوشی از علایم اولیه سرطان معده هستند. این علایم در بسیاری از مشکلات گوارشی مشاهده میشود. به همین دلیل، در بیشتر موارد، سرطان معده دیر تشخیص داده میشود و به سلامت فرد آسیب میزند. مشاهده علایم زیر شاید به معنای بروز سرطان معده نباشد اما در صورت مشاهده، فرد باید به پزشک مراجعه کند.
۱. کاهش وزن بدون دلیل
کاهش وزن بدون دلیل از مهمترین علایم بروز این بیماری است.
۲. احساس خستگی جدی
این امر ممکن است به دلیل از دست دادن خون باشد. احساس خستگی همراه با کاهش وزن غیرمنتظره ممکن است یکی از علایم اولیه باشد. ازدستدادن خون میتواند به کمخونی منجر شود که به معنای کاهش گلبولهای قرمز خون بوده و یکی از دلایل بروز خستگی است.
۳. وجود خون در مدفوع و استفراغ
این نشانه چندان رایج نیست، ولی ممکن است در فرد مشاهده شود. در این حالت، مدفوع با رگههای سیاه و تیره دیده میشود. این امر ممکن است بهخاطر خونریزی در معده یا قسمتهای بالایی روده باریک باشد.
۴. احساس سیری
احساس سیری، حتی وقتی مقدار کمی غذا خوردهاید، یکی از علایم اولیه سرطان معده است. بسیاری از مبتلایان به سرطان معده، حتی پس از خوردن مقدار کمی غذا، در قسمت بالایی شکمشان احساس پری میکنند.
۵. تغییر عادات مربوط به دفع مدفوع
ممکن است فرد موارد زیادی از یبوست و اسهال را تجربه کند که برای او عادی نیست.
۶. علایم ناراحتی گوارشی که از بین نمیروند
برای مثال، ممکن است فرد حالت تهوع یا ناراحتی شکمی داشته باشد که برای بیش از چند روز ادامه یابد.
۷. وجود علایم گوارشی که قبلا تجربه نکردهاید
رفلاکس، که در آن محتویات از معده بهسمت مری میآید، یکی از مثالهای این حالت است.
منبع: مجله دلتا
------------------------------------------------
------------------------------------------------
آدرس : تهران-بزرگراه چمران جنوب نرسیده به باقرخان-نبش شمالی خیابان کاج-کلینیک امید تهران-پلاک ۳۶
تلفن : ۶۶۵۶۳۲۱۶
فکس : ۶۶۱۲۶۷۳۹
آدرس اینستاگرام: https://www.instagram.com/Dr_foudazi
آدرس تلگرام: t.me/Dr_foudazi